Què és Pratyabhijña Hridayam Sanatana Dharma Sangha?

Feb 27, 2020 | Hridayam

Pratyabhijña Hridayam Sanatana Dharma Sangha som una organització espiritual dedicada a la pràctica i contemplació de l’Ésser, la meditació i la pregària, fundades en els valors humanitaris del IOGA, integrant en la nostra vida tots els aspectes de la nostra experiència que floreix d’aquestes pràctiques, així com la seva difusió d’acord amb els principis del Sanatana Dharma. La nostra voluntat és col·laborar en la millora de la vida d’aquelles persones que se’ns apropen i ens volen acompanyar en aquesta via espiritual a l’abric de les distintes formes de ioga clàssic: Hatha Ioga i Raja Ioga.

EL NOM

PRATYABHIJÑA: Reconeixement de la consciència intuïtiva i immediata al cor espiritual de Shiva, Divinitat Absoluta, dins nostre i en l’univers. És la quarta escola Shivaita de Cachemira, amb mestres com Somananda, Utpaladeva o Abhinavagupta.

HARIDAYAM: És el cor espiritual. En definició del Ioga Vasistha: “Té la mateixa naturalesa que la consciència pura. Es troba dins i fora del cor. Si reflecteixen totes les coses de l’Univers, és on es troba el tresor més apreciat”.

SANATANA: Allò que no té principi ni final, és etern.

DHARMA: Fa referència a mantenir junts, a sostenir. En l’hinduisme s’expliquen per “Llei Natural” aquells principis que són inherents a la naturalesa i el disseny de l’univers. 

SANGHA: És la descripció per a associació, assemblea o comunitat. S’utilitza majorment en el budisme per fer referència a les distintes comunitats religioses o espirituals que segueixen els ensenyaments tradicionals cercant la realització de l’ésser.

PRATYABHIJÑA HRIDAYAM SANATANA DHARMA SANGHA 

“COMUNITAT RELIGIOSA HINDÚ DEL COR DE LA DOCTRINA DEL RECONEIXEMENT”, o també  “COMUNITAT RELIGIOSA HINDÚ DE LA DOCTRINA DEL RECONEIXEMENT AL COR”

  1. Sanatana Dharma fa relació a la tradició religiosa i metafísica, sense fundador, una espiritualitat universal, oberta a tantes cultures diferents, un ordre permanent que sobrepassa qualsevol ordenament i definida en la decisió judicial que de la mateixa va fer la Cort Suprema de l’Índia el 1966 (Swami Satyananda Saraswati 2012).

El nostre fonament són, doncs, els textos tradicionals de la Shruti, “allò que ha estat escoltat”, una saviesa “revelada” als Rishis (savis). És el reconeixement de veritats més enllà de la diversitat de cultures i que s’ha reunit als quatre Vedes i les Upanishads.

El nostre objectiu és la transmissió i difusió dels ensenyaments continguts en la Smriti, “allò recordat”, i transmès pels Rishis, i que contenen l’essència dels Vedes amb un llenguatge més senzill com són els Itihasses- Puranes- Dharma Shastra- Vedangues i Upavedes.

L’OBJECTIU

El nostre objectiu pràctic és posar a disposició de les persones associades els diferents coneixements i pràctiques, àmpliament experimentades, amb la finalitat de millorar la salut física, emocional i espiritual dels nostres membres. Fomentem la pràctica de Ioga Asana i la Meditació, així com la contemplació de les diverses visions (filosofies) de l’Advaita Vedanta.

Sobre nosaltres

Som una organització espiritual dedicada a la pràctica i contemplació de l'Ésser, la meditació i la pregària, fundades en els valors humanitaris del IOGA...

[ Segueix... ]