És una tècnica altament efectiva i precisa, guardada en el més estricte secret a l’Himàlaia, on era practicat per petites comunitats de ioguis adscrits a diverses tradicions i revelat, en part, pel Mestre del Sikh Dharma Yogui Bhajan. Aquesta, aporta fortalesa física i control i aprofundiment de la respiració.
Combinant els exercicis físics, anomenats Kriyes, els mantres de la tradició sikh i la tècnica del Naad Ioga (l’art de la comunicació interna amb el so), s’aconsegueix una forta connexió amb l’ésser.
El Kundalini Ioga estimula, harmoniosament, tot el sistema glandular:
- La PINEAL (on resideix, segons el ioga, la intuïció).
- La PITUITARIA (des d’on sorgiria la Consciència Universal, el sentiment d’Unitat), que regula els cicles de la son.
- Les GÒNADES, que afecten tant el potencial i la creativitat com la capacitat de romandre en quietud màxima durant la meditació.
- Les SUPRARENALS, que influeixen en el nivell d’energia i la reacció, enfront de l’estrès.
- El PÀNCREES, regulador del sucre en sang i la digestió.
- El TIM (Thymos, energia vital), que afecta el sistema immunològic.
- Les TIROIDES i PARATIROIDES, que regulen el metabolisme i el procés d’envelliment.
«[…] Kundalini Ioga podria ser una eina útil en el tractament complementari de patologies directament relacionades amb alts nivells d’estrès, com malalties cardiovasculars, hipertensió, trastorns del sistema immunitari, etc. bruxisme i malaltia periodontal, insomni, depressió i també en diabetis i malalties cròniques en general.»[1]
__
[1] García-Sesnich, J. N., Flores, M. G., Ríos, M. H., & Aravena, J. G. (2017, August). Longitudinal and Immediate Effect of Kundalini Yoga on Salivary Levels of Cortisol and Activity of Alpha-Amylase and Its Effect on Perceived Stress. Retrieved from https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5433116/
(vegeu l’article «Beneficis de la pràctica del Ioga«)