Hatha Ioga

Mar 29, 2020 | Hridayam

És una pràctica psicofísica per educar el cos i els sentits, la qual té la finalitat d’equilibrar l’energia que anima tots els éssers. Aquest equilibri, condueix a l’alliberament de la confusió i del sofriment que ens provoquen les diferents experiències frustrants de la nostra vida. 

L’Hatha Ioga es basa en l’equilibri de la dualitat d’aquesta energia que pot ser calenta o freda, activa o passiva, altiva o humil.

Els «hatha ioguis» van veure que les asanes, amb control del procés respiratori, obrien certs canals i centres nerviosos, per on circulava aquesta energia, que podia ser dirigida i informada per la intenció i la voluntat del practicant. Això afectava positivament l’estat psicofisiològic del iogui.

Afirmen que les tensions del cos sovint es deuen a bloquejos energètics que es produeixen quan no es resolen correctament els problemes del dia a dia, i això fa que acumulem certes toxines que afecten l’ésser humà en totes les seves dimensions: física, psíquica i espiritual. Amb la pràctica continuada d’asana, aconseguim crear un cert equilibri entre aquestes forces duals que interactuen continuadament en nosaltres.

L’asana no és un exercici gimnàstic, sinó que és una sèrie de tècniques que disminueixen el ritme de la respiració i del metabolisme, i incrementa el consum d’oxigen i la temperatura corporal. Aquestes tècniques, les asanes, augmenten el catabolisme i l’energia, a més de rebaixar l’oxidació i la degradació cel·lular.

«El hatha ioga millora la capacitat del cos físic mitjançant l’ús d’una sèrie de postures corporals, moviments (asanes) i tècniques de respiració (pranayama).»[1]

__
[1]Woodyard, C. (2011). Exploring the therapeutic effects of yoga and its ability to increase quality of life. International Journal of Yoga, 4(2), 49. doi:10.4103/0973-6131.85485

(vegeu l’article «Beneficis de la pràctica del Ioga«)

Sobre nosaltres

Som una organització espiritual dedicada a la pràctica i contemplació de l'Ésser, la meditació i la pregària, fundades en els valors humanitaris del IOGA...

[ Segueix... ]