Agni Ioga Hridayam: El ioga tradicional

Jul 16, 2021 | Hridayam

A Hridayam fem una síntesi de tota la història i tradició filosòfica del Yoga: Yoga Vèdic (3000-1800 a.e.c.), Yoga Preclàssic (1500-500 a.e.c.), Yoga Purànic (500 a.e.c.-200 e.c.), Yoga Clàssic (200 e.c.), Yoga Postclàssic (200-1900) i Yoga Modern (1900-actualitat).[1]

Una síntesi que neix per dues raons: primerament, arran d’anys d’experiència amb diferents llinatges de mestres i diverses formacions; i segonament, perquè concebem el ioga com un tot, sense adjectius, com una disciplina en constant evolució però amb un nucli i tradició ben clars. 

El «nostre» ioga es basa en els coneixements i textos fonamentals de la tradició Vèdica, de la qual en forma part el Yoga. Uns coneixements i escrits que es remunten des del -3000 abans de l’era comuna, fins al postclassicisme (200-1900 e.c.).

En la síntesi de Hridayam, incloem les ensenyances d’escoles ortodoxes com la Sivananda Vedanta Forest Academy, escola fundada per Swami Sivananda Saraswati (1887-1963). De la mateixa manera, incorporem les ensenyances dels seus deixebles principals: Swami Vishnudevananda Saraswati (1927-1993), fundador dels reconeguts Centres Internacionals Sivananda de Yoga Vedanta; i Swami Satyananda Saraswati (1923-2009), fundador de la prestigiosa Bihar School of Yoga. I les ensenyances d’escoles heterodoxes com la de Kundalini Yoga de Yogui Bhajan i la de ioga Tibetà.

Per tant, el «nostre» mètode d’asana és un Hatha Yoga de Síntesi propi que anomenem: Agni Ioga Hridayam. Agni Ioga Hridayam integra les pràctiques de la tradició, fonamentades en els textos originals i adaptades als coneixements de la ciència i la societat actual. Com sempre, remarquem: «Valorem més l’assoliment de la calma mental mitjançant la consciència corporal i respiratòria que l’execució forçada i “perfecta” de l’asana. D’aquesta manera, el nostre Hatha Yoga esdevé molt més terapèutic, restaurador i integrador».

«En l’hatha ioga el més important no és tenir flexibilitat i habilitat per realitzar postures difícils, sinó tenir consciència del cos i de la respiració.»

Dr. David Coulter


[1] Datacions del Doctor i indòleg alemany, Georg Feuerstein.

Sobre nosaltres

Som una organització espiritual dedicada a la pràctica i contemplació de l'Ésser, la meditació i la pregària, fundades en els valors humanitaris del IOGA...

[ Segueix... ]