Agni Ioga Hridayam: El ioga tradicional

Jul 16, 2021 | Hridayam

A Hridayam fem una síntesi de tota la història i tradició filosòfica del Yoga: Yoga Vèdic (3000-1800 a.e.c.), Yoga Preclàssic (1500-500 a.e.c.), Yoga Purànic (500 a.e.c.-200 e.c.), Yoga Clàssic (200 e.c.), Yoga Postclàssic (200-1900) i Yoga Modern (1900-actualitat).[1]

Una síntesi que neix per dues raons: primerament, arran d’anys d’experiència amb diferents llinatges de mestres i diverses formacions; i segonament, perquè concebem el ioga com un tot, sense adjectius, com una disciplina en constant evolució però amb un nucli i tradició ben clars. 

El «nostre» ioga es basa en els coneixements i textos fonamentals de la tradició Vèdica, de la qual en forma part el Yoga. Uns coneixements i escrits que es remunten des del -3000 abans de l’era comuna, fins al postclassicisme (200-1900 e.c.).

En la síntesi de Hridayam, incloem les ensenyances d’escoles ortodoxes com la Sivananda Vedanta Forest Academy, escola fundada per Swami Sivananda Saraswati (1887-1963). De la mateixa manera, incorporem les ensenyances dels seus deixebles principals: Swami Vishnudevananda Saraswati (1927-1993), fundador dels reconeguts Centres Internacionals Sivananda de Yoga Vedanta; i Swami Satyananda Saraswati (1923-2009), fundador de la prestigiosa Bihar School of Yoga. I les ensenyances d’escoles heterodoxes com la de Kundalini Yoga de Yogui Bhajan i la de ioga Tibetà.

Per tant, el «nostre» mètode d’asana és un Kriya Hatha Yoga de Síntesi que s’integra dins del concepte filosòfic d’Agni Ioga. Agni Ioga Hridayam integra les pràctiques de la tradició, fonamentades en els textos originals i adaptades als coneixements de la ciència i la societat actual. Com sempre, remarquem: «Valorem més l’assoliment de la calma mental mitjançant la consciència corporal i respiratòria que l’execució forçada i “perfecta” de l’asana. D’aquesta manera, el nostre Hatha Yoga esdevé molt més terapèutic, restaurador i integrador».

«En el hatha ioga el més important no és tenir flexibilitat i habilitat per realitzar postures difícils, sinó tenir consciència del cos i de la respiració.»

Dr. David Coulter


[1] Datacions del Doctor i indòleg alemany, Georg Feuerstein.

Sobre nosaltres

Som una organització espiritual dedicada a la pràctica i contemplació de l'Ésser, la meditació i la pregària, fundades en els valors humanitaris del IOGA...

[ Segueix... ]